2016. június 9., csütörtök

Gesztenyes sajttorta (vegan)


Mult hetvegen vendegeim voltak, akiknek ugy terveztem, hogy gesztenye puret keszitek majd. Csak aztan kicsit tovabb kepzeltem a dolgokat. Elmentem bevasarolni, kozben jottek az otletek, es ott tartottam, hogy valoszinu ebbol valami gesztenyes torta lesz. Na de torta formam sincsen! Sebaj! Csak ugy erzesbol nekialltam kesziteni valami gesztenyes sutit, recept nelkul, amibol vegul sajttorta lett. Nem is ertem, hogy sikerulhetett ilyen jol. Tutira elozo eletemben shef voltam, es onnan jonnek vissza az emlekek. Mert van hogy csak nekiallok fozni, alkotni, mindenfele eltervezes nelkul, recept nelkul, es megis valami fincsi dolog sul ki belole!! J Igy volt ez ezzel a gesztenyes sajttortaval is.

Hozzavalok:
         Gesztenye
         Lotus keksz
          Vegan vaj
            Mogyoro tej
         Vegan fozotejszin
           Vegan sajtkrem
           Datolya szirup
            Vegan zselatin
          Vegan mogyorokrem
            Vegan fehercsoki bogyo
          Fahej

Volt ilyen vakumos gesztenyem.

Fogalmam nem volt, hogy hogyan kezdjek hozza.

Azt hittem, hogy fel kell rakni kicsit megfozni, ezert ontottem fel keves mogyorotejjel.


Aztan persze par perc utan eszrevettem, hogy ez a gesztenye mar amugy is megvan fove.
Mindegy, amig fott meg jobban a gesztenye, addig elkeszitettem a kekszes alapot. Ez a Lotus keksz nagyon finom, gondoltam nem sima haztartasi kekszet hasznalok, hanem kicsit dobjuk fel mar az alapot is. Zacskoba tettem a kekszet es sodrofaval atmentem rajta parszor, mig jo darabos lett.


Tettem fel kb 2 evokanalnyi szojavajat megpuhulni a tuzon. 


Hozzaboritottam a daralt kekszet. Par percig kevergettem egyutt oket.

Majd atontottem ebbe a kenyerformaba.


Kanallal lapossa nyomkodtam.
Majd visszatertem a gesztenyehez. Itt meg amugy nem tudtam, hogy ebbol sajttorta lesz J

A gesztenyerol amugy erdemes tudni, hogy nagyon magas az E-, B1-, B2- es B6-vitamin tartalma, gazdag natriumban, kaliumban, kalciumban es foszforban. Elosegiti a jo belmukodest, igy jol johet fogyokurak soran. Persze ne sajttorta formajaban fogyasszatok akkor J

Ontottem kb 1 dl zab fozotejszint a gesztenyehez.


Hozzaadtam kb 2-3 evokanal vegan sajtkremet.


Datolya nektarral edesitettem.


Ezutan botmixerrel kremesse turmixoltam az eddigieket.
Mivel maradt meg kb egy mareknyi daralt keksz, azt is hozzaontottem.


Vettem vega zselatint. Vega, igen, mert az eredeti zselatint allatok kotoszovetebol vonjak ki! Brrr…. Gusztustalan! Szoval ontottem hozza egy keves vega zselatint, majd par percet még kevergettem, mig ugy gondoltam, hogy most mar okes lesz.


Megkostoltam… hmm… hat nem nagyon izlett… L
De nyugi, gondoltam varjuk ki a veget!

Raontottem a kekszes alapra. Majd miutan lehult betettem a hutobe par orara.


A par ora elteltevel a tetejet megkentem vegan mogyorokremmel, plusz pakoltam ra vegan fehercsoki cseppeket. Majd ment vissza a hutobe az ejszakara.


Reggel ugy rohantam le a konyhaba, mint ahogy a gyerekek karacsony reggelen futnak a fahoz lecsekkolni, hogy mit hozott a Jezuska.

Vagtam egy szeletet. Nagyon szep volt. Jol osszeallt, nagyon jo volt az allaga.


Jott a para resze, hogy vajon izre milyen.

Hm, hat hogy is ontsem szavakba, amit ereztem! Annyira finom volt, hogy kb sirni tudnek, ahogy nezem most a kepeket!!!


Annyira buszke voltam magamra, hogy ilyet is tudok csinalni!!!


Innentol mar nincs megallas J
Es a vendegeimnek is nagyon izlett.


Vegan tejszinhabbal tálaltam.


Mar gondolkodok, hogy legkozelebb milyen toltelekkel keszitsem el.
Bar addig meg beszerzek egy torta format mindenkeppen!


Erdemes kiprobalni, ha en meg tudtam csinalni, akkor barki kepes ra!!! J


Szep napot mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése