Ezt a receptet
eloszor Husvetkor keszitettem el, de annyira jol sikerult, hogy par napra ra
megint megcsinaltam. A lenyeg az, hogy legyen ketto nagyon erett bananod, a
tobbi hozzavalo valoszinuleg megtalalhato otthon. Csak gyozd kivarni mig azok a
bananok kezdenek barnulni!! :)
Hozzavalok:
1 ½ bogre liszt
1 bogre kokusztej (vagy egyeb novenyi tej)
2 erett banan
1 evokanal cukor (elhagyhato)
2 evokanal nyers kakaopor
2 teaskanal sutopor
1 teaskanal fahej
1 ½ bogre liszt
1 bogre kokusztej (vagy egyeb novenyi tej)
2 erett banan
1 evokanal cukor (elhagyhato)
2 evokanal nyers kakaopor
2 teaskanal sutopor
1 teaskanal fahej
A bananokat egy talkaba
tordeltem, majd villaval teljesen pepesse nyomkodtam.
Egy masik talba kiontottem a lisztet.
En normal liszttel keszitettem, de ki fogom probalni kokusz- es
rizsliszttel is, szerintem biztos abbol is megoldhato.
A liszthez hozzaadtam
a kakaoport, cukrot, fahejat es sutoport.
A pepesse nyomkodott
bananhoz hozzaontottem a kokusztejet.
Szamos tudomanyos
teny mutatja amugy, hogy az allati eredeti tej fogyasztasa osszefugg a
csontritkulassal, meghozza ugy, hogy a tej savas kozeget eredmenyez a
szervezetunkben, aminek a semlegesitesehez testunk a csontokbol kenytelen
kalciumot elvonni. Szervezetunk megfeleloen tudja hasznositani a kalciumot
szezammagbol, napraforgomagbol es a sotet levelu zoldsegekbol, mint pl spenot,
petrezselyem, stb valamint a novenyi eredetu tejekbol is.
Szegeny tehenek undorito korulmenyek kozott elnek, a sajat urulekukben allnak,
fekszenek, ezert nem csoda, hogy a tej, amit fogyasztasz, tele van gennyel es
verrel, es ez raadasul meg engedelyezett is. Ezekben a gusztustalan korulmenyekben szegeny
allatok folyton betegek, ezert tomik oket tele antibiotikumokkal, amit vegul te
iszol meg a tejjel egyutt.
Na, de kanyarodjunk
vissza a masszahoz: a ketto talnak a tartalmat atontottem egy nagyobb edenybe,
amibol vegul ilyen suru trutyit kaptam :)
A teflonra fujtam
keves kokusz olajat, majd evokanallal kimertem a masszat, es probaltam kör
alaku palacsintakat formalni :)
Nagyon egyszeru
elkesziteni, mert hamar megsul az alja, nem ragad le, es konnyu atforditani. Kb
fel-egy perc utan kezd el holyagosodni a teteje, ilyenkor erdemes megforditani.
Aztan keszen is van.
En egymasra pakoltam
oket, a tetejet megkentem Anyukam hazi sargabarack lekvarjaval, plusz nyomtam
ra egy keveske vegan csoki szoszt.
Isteni finom lett,
siman bevagtam belole 6-7 darabot sutes kozben, de amugy ebbol a mennyisegbol
kb 15-17 db jon ki.
Husvetkor a kokusztej
helyett vanilias mandulatejet hasznaltam, nem adtam hozza se cukrot, se kakaot,
szerintem ez a verzio meg finomabb is volt.
Itt sem maradhatott
le rola a csokiszosz, plusz eper lekvar.
Erdemes kiprobalni ;)
A receptet a
Youtube-on talaltam: https://www.youtube.com/watch?v=nZwsH8VD42w
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése