2015. november 6., péntek

Mogyorovajas zabkasa




Ma az egyik kedvenc reggelimet mutatom meg, ami nem mas mint zabkasa mogyorovajjal, plusz kakaos bananturmixszal leontve. Most, hogy jon a tel, fontos, hogy a napot meleg reggelivel kezdjuk, ugyanis beinditja az anyagcseret valamint felmelegiti az ejszaka lehult rendszert – ezzel tamogatja a fogyast is.


Hozzavalok:
Zabpehely
Kokusz tej
Mogyorovaj
Banan
100% kakaopor (tej es cukormentes)
Jaggery powder (ez egy edes noveny, lereszelve, Sri Lankarol, en ezt hasznalom cukor helyett)
Fahej


Eloszor is megfozom a zabpelyhet a kokusztejben, kis langon kb 5-10 perc alatt puhara fo, ez ido alatt pedig el tudjuk kesziteni a tobbi dolgot hozza.

De termeszetesen eloszor egy kicsit had emlitsem meg a zabkasa pozitiv hatasait. Szamos asvanyi anyagot (vas, kalium, kalcium, foszfor, magnezium) es vitamint (B es E) tartalmaz, valamint gazdag szenhidrat es feherje forras. Zsirszegeny etel. Meg nagyobb mennyiseg fogyasztasa sem okoz elhizast, mivel szenhidrattartalma bar nagy, de lassan szivodik fel, koszonhetoen a rostoknak. Gluten erzekenyeknek ajanlanam a rizspelyhet, amit bio boltokban meg lehet vasarolni otthon, es abszolut nem draga.

Mig fo a zabpehely a bananbol par karikat levagok, ez majd a vegere lesz a diszites a zabkasa tetejen. 


A maradek banant darabokra torom es egy talba teszem, keves kakaoport es fahejat adunk hozza, plusz egy keves kokusztejet.
Majd botmixerrel suru krem allagura turmixolom. Habar a 100% kakao elegge keseru, en nem hasznalok hozza semmilyen edesitot, hiszen a banan ugy is megedesiti.
Miutan a zapehely puhara fott, adok hozza nem kis, de inkabb egy jo nagy kanalnyi mogyorovajat :)
Edesitesnek mindenki hasznalhat, ami jol esik, de azert a cukrot keruljetek.
Es igazandibol ennyi. Az elkeszult zabkasat kiontottem egy kis talba.
 Raontottem a kakaos bananturmixot, majd vegul a tetejere helyeztem par banan karikat.
Persze azert nem igy keszitem minden reggel, ha nincs idod, eleg ha osszenyomkodod a banant, a kakaot pedig beleontod a zabkasaba.

De termeszetesen ez a verzio mutatosabb.

Remelem a hetvegen kiprobaljatok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése