2015. augusztus 13., csütörtök

Mogyorovajas gnocchi


Igen, mogyorovaj gnocchival!!! Lehet elsora furan hangzik, de erosen ajanlom, hogy kiprobald, mert nagyon finom, kisse eltero a megszokott etelektol. Ezt a receptet kb 2-3 eve talaltam ki, akkoriban minden vendegemnek ezt csinaltam. Par hete eszembejutott, hogy ezt is meg kene, hogy osszam veletek, mert tenyleg nagyon egyszeru, es hamar elkeszitheto.


Hozzavalok:
Mogyorovaj
Gnocchi
Vegan sajtkrem
Vegan sajt
Soreleszto pehely
Zabtej
Fuszerek


Kezdeskent hadd emlitsem meg a mogyorovaj nehany szuper hatasat a sok kozul. A mogyorovaj rendszeres fogyasztasaval jelentosen csokkentheto a 2-es tipusu cukorbetegseg kialakulasanak kockazata, valamint csokkenti a koleszterint is. A mogyorovaj fogyasztasaval a szervezetbe juttathato az a vitamin es asvanyi anyag mennyiseg, amelyre a szervezetnek naponta szuksege van. A megfelelo mennyisegu mogyorovaj fogyasztasaval novelheto az izomtomeg drasztikus zsirtomeg novekedese nelkul. Ezen kivul segit az izmok helyreallitasaban es megerositi az izmokat a mutet utan. Csokkenti az epeko kialakulasat. Ez a finomsag szamos kaloriat tartalmaz protein es zsir formajaban, amely elegendo energiaval latja el a szervezetet a nap folyaman. Igaz egy evokanal mogyorovajban lehet akar 100 kaloria, meg is azt mondjak, hogy segit a fogyasban, ugyanis mivel gazdag proteinben és rostban,  szabalyozza az ehseget. Plusz, en meg azt is hallottam korabban, hogy jo remalmok ellen is. Mit is mondhatnek? En eszek mogyorovajat mindennap, es a fentiek mukodnek is nalam :)

Kezdjuk a szosszal. 


Kis labosba teszunk 1-2 evokanal mogyorovajat es sajtkremet, majd lassu tuzon el kezdjuk kevergetni. Ontunk hozza egy keves zabtejet, csak annyit, hogy ne legyen tul hig a massza. Par perc kevergetes utan ossze is all a szosz. Ekkor adunk hozza soreleszto pelyhet, ami kicsit sajtos izt ad neki, valamint johetnek a fuszerek. Bors, oregano, olasz fuszerek, rad bizom, ami jol esik.
Kozben persze a gnocchi-t feltettem foni, par perc alatt ez meg is van, es keverhetjuk is ossze a szosszal.


Atmertem egy hoallo edenybe, reszelt sajt a tetejere es mehet is az elomeligetett sutobe.


En fott repaval talaltam.
Lehet hogy elso ranezesre nem tunik tul gusztusosnak, de erdemes kiprobalni, mert tenyleg nagyon finom.


Mogyorovaj rajongoknak pedig szinte kotelezo megcsinalni.


Es persze azt se felejtsuk el, hogy Brad Pittnek is mennyire izlett a `Ha eljon Joe Black` cimu filmben!!  :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése