Ha szeretnel padlizsant
fogyasztani, de nem tudod, hogy mit kezdj vele, akkor hat ime egy nagyon
egyszeru kis snack, ami ha keveske sajttal fogyasztod, meg dietas is. Persze
pizzahoz nem hasonlit a padlizsan ize, tehat ilyen jellegu csodara nem
szamitsunk, viszont a pizza szosz hozzasegit az illuziohoz legalabb egy picit :)
Hozzavalok:
Padlizsan
Vegan sajt
Spenot
Hagyma
Pizzaszosz
Persze mindenkinek a fantaziajara
van bizva, hogy mit pakol ra, en csak spenotot, hagymat, meg sajtot tettem ra,
igy is nagyon finom volt.
A padlizsan nem annyira elterjedt
zoldseg, pedig rendszeres fogyasztasa igazan fontos lenne. Csak mint minden
zoldsegnek, ennek is sok jo tulajdonsaga van, mint peldaul hogy magas a vitamin
es az asvanyi anyag tartalma. Tobbek kozott tartalmaz A-, B1-, B2 es
C-vitamint. Ezen kivul meg szamos asvanyi anyagot is tartalmaz. Foleg calcium,
foszfor, vas es magnesium tartalma miatt erdemes rendszeresen fogyasztanunk
belole. Arra azonban figyelni kell, hogy ezek a fontos anyagok leginkabb a
zoldseg hejaban talalhatoak meg, igy ha lehet akkor ne hamozd meg. A
padlizsanban talalhato fenolsavak megvedik a sejteket a karos szabadgyokoktol,
es ezzel sokat tehetunk a kulonbozo rakos megbetegedesek kialakulasa ellen.
A pizza falatkak elkeszitese
nagyon egyszeru. Eloszor is felvagjuk karikakra a padlizsant, majd betesszuk kb
30-40 percre a sutobe, hogy kicsit megpuhuljon.
Ezutan megkentem pizzaszosszal,
felpakoltam ra a feltetet, vissza a sutobe egy kovetkezo 20-30 percre, es
ta-dam, ennyi, keszen is van!!
En brokkolit keszitettem hozza.
Igazan finom volt, bar nem mondom, hogy inkabb nem toltam volna be egy jo kis
negy sajtos pizzat, de ha szeretned elkapraztatni a vendegeidet valami
ujdonsaggal, azt hiszem ez igazan mutatos.
Jo etvagyat es kellemes hetveget! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése