Regota terveztem mar, hogy vegyek
tapiokat es kiprobaljam mi jot lehet belole kesziteni. Kezdetben reggelit
csinaltam belole, de oszinten szolva, az nem volt tul laktato, ugyanis akar 3-4
evokanal tapioka gyongy is ugy meg tud dagadni, hogy abbol hiaba kaptam egy
tanyernyi “zabkasa” szeruseget, nem laktam jol tole, hiszen osszesen volt csak
benne max 150kcal. Igy par napi kiserletezgetes utan ugy dontottem, hogy inkabb
desszertet csinalok belole. Nem kell hozza tul sok minden, hasznalhatsz hozza
olyan pundingot es olyan gyumolcsot, ami jol esik, vagy ami otthon van. Ez a
recept talan adhat egy kis kiindulasi alapot. Mivel en szoja pudingot
hasznaltam, igy tejerzekenyek/veganok is fogyaszthatjak, valamint a tapioka
glutenmentes is, igy glutenerzekenyek is hasznalhatjak mindenfele valtozatban.
A tapioka nagy mennyisegben tartalmaz
B- es C-vitamint, szaponinokat, kalciumot, rezet, mangant, kaliumot es
foszfort. Antibakterialis es gombaolo hatasu, tisztitja a vert, hozzajarul a
vastagbel megfelelo mukodesehez. Segiti a maj es vese mukodeset, megtisztitja a
toxikus anyagoktol. Szoval a hetvegi italozas utan lehet jol jon majd par
embernek ez a recept :P
Nezzuk hat mi kell hozza.
Hozzavalok:
- 3-4 evokanal tapioka gyongy
- 1,5 dl vanilia puding
- 5-6 szem eper
- malna pure
A tapioka gyongyoket eloszor
beaztattam egy keves vizbe fel-egy orara. Ezutan raktam fel egy pici vizet a
labosba, majd mire felforrt, beleontottem a tapiokat. Par perc kevergetes utan
atlatszo gyongyokke alakulnak es bekocsonyasitjak a folyadekot.
Amennyiben ez
nalad nem kovetkezik be 5-10 percen belul, akkor elkepzelheto, hogy tul sok
vizet hasznalsz, szoval onts le rola egy keveset.
Ekozben az epreket kicsit
pepesse nyomkodtam. A tapiokahoz kb 15 perc fozes utan hozzaadtam a szoja
pudingot, majd jol elkevertem. Itt mar leveheted a gazrol. Kehelybe, vagy
poharba ontjuk az eperre, majd miutan lehult, betettem a hutobe tovabbi 1-2
orara, ugyanis hidegene szerintem finomabb.
Tettem meg a tetejere par szelet
epret, plusz malna puret.
Igazan kellemes, konnyen elkeszitheto desszert a
meleg nyari napokra, es meg sincs benne olyan sok kaloria. Kiprobalasa erosen
ajanlott! :)
Kellemes hetveget mindenkinek! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése