2015. május 5., kedd

Karamellizalt repas risotto


Mult heten volt idom fozicskezni, de sajnos sok recept feltoltesevel el vagyok maradva. Ugy hogy folytatnam is gyorsan a blogom most ezzel a kovetkezo egyszeru, egeszseges recepttel, ami pikk pakk elkeszitheto, es fensegesen finom. Ez egy vegan recept, de termeszetesen tejtermekekkel is ugyanigy elkeszitheto. Igaz nem vagyok vegan, de szeretem elkesziteni egyes receptek vegan verziojat, ha van ra mod. Mar pedig van… :)

Hozzavalok:
- Risotto
- Sargarepa
- Hagyma
- Spenot
- Kokusz zsir
- Leveskocka
- Vegan kremsajt
- Vegan sajt
- Fokhagyma pure
- So
- Nyirfa cukor


En egy kozepes meretu repat hasznaltam, ami egy adag elkeszitesehez boven eleg. De nyugodtan hasznalj tobbet, ha szeretnel, ugyanis a repa energiaerteke igen alacsony, igy teljesen megfelelo alapanyaga a dietas eteleknek. Emellett fogyasztasat sziv- es keringesi betegsegben szenvedoknek is ajanljak. Immunrendszer erosito hatasa miatt is erdemes beiktatni az etrendunkbe, nem beszelve arrol, hogy antioxidans tartalma miatt meg a daganatos betegsegek ellen is vedelmet nyujt. Mind emellett a sargarepa magas feherje- es asvanyi anyag tartalma elonyos a bôr, a haj es a körmök szamara. Nagy mennyisegu karotint tartalmaz, amit a szervezet A-vitaminna alakit at, ami elengedhetetlen a szem- es a nyalkahartya egeszsegehez. Na es persze azt se felejtsuk el, hogy a sargarepatol jol lehet futyulni :P 


Tehat, kezdeskent lereszeltem a repat, valamint felkarikaztam egy kisebb hagymat. Kozben feltettem egy talkaba egy keves kis kokusz zsirt. Amikor az felolvadt raontottem a hagymat es a reszelt repat, majd folyamatosan kevergettem kis langon. Kozben hozzaadtam kb egy evokanal cukrot, plusz egy csipetnyi sot, majd mikor mar megpuhult a repa is, kb 5-10 perc elteltevel, akkor hozzaontottem a risotott. Egy masik edenyben leontottem a leveskockat fel liter forrasban levo vizzel, amit folyamatosan adagoltam a risottohoz.


Eloszor csak az egy harmadat, aztan 10 perc mulva johetett a kovetkezo harmad, majd a kovetkezo 10 percre a maradek haramad. Kb fel ora alatt puhara is fo a risotto.

Ezutan hozzaadtam egy evokanal vegan kremsajtot, egy marek spenotot, plusz egy marek reszelt vegan sajtot. Ezektol a “sajtoktol” nagyon finom es kremes a risotto, tehat nem erdemes kihagyni.


Miutan jol osszekevertem mindent mindennel, betettem a kesz risottot a sutobe, kb 20-30 percre. Mig sult az ebed, addig keszitettem egy kis salatat is koretnek.


Nehez volt eltalalni a megfelelo mennyiseget a risottobol, igy a vegere kb masfel adagnyi ebed keszult el, amit azt hittem, hogy majd ketszerre fogyasztok el… 


Hittem ezt addig, amig meg nem kostoltom… Ohhhh…. Olyan kremes, olyan edes, olyan nagyszeru… Hm… nem birtam meghagyni a maradekot, meg melegen megettem azt is… 


De hat probaljatok ki ti is, nem hiszem hogy barki ellen tud allni majd ennek a finomsagnak!!! :)


Jo etvagyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése