Mult heten volt idom fozicskezni,
de sajnos sok recept feltoltesevel el vagyok maradva. Ugy hogy folytatnam is
gyorsan a blogom most ezzel a kovetkezo egyszeru, egeszseges recepttel, ami
pikk pakk elkeszitheto, es fensegesen finom. Ez egy vegan recept, de
termeszetesen tejtermekekkel is ugyanigy elkeszitheto. Igaz nem vagyok vegan,
de szeretem elkesziteni egyes receptek vegan verziojat, ha van ra mod. Mar
pedig van… :)
Hozzavalok:
- Risotto
- Sargarepa
- Hagyma
- Spenot
- Kokusz zsir
- Leveskocka
- Vegan kremsajt
- Vegan sajt
- Fokhagyma pure
- So
- Nyirfa cukor
- Risotto
- Sargarepa
- Hagyma
- Spenot
- Kokusz zsir
- Leveskocka
- Vegan kremsajt
- Vegan sajt
- Fokhagyma pure
- So
- Nyirfa cukor
En egy kozepes meretu repat
hasznaltam, ami egy adag elkeszitesehez boven eleg. De nyugodtan hasznalj
tobbet, ha szeretnel, ugyanis a repa energiaerteke igen alacsony, igy teljesen
megfelelo alapanyaga a dietas eteleknek. Emellett fogyasztasat sziv- es keringesi
betegsegben szenvedoknek is ajanljak. Immunrendszer erosito hatasa miatt is
erdemes beiktatni az etrendunkbe, nem beszelve arrol, hogy antioxidans tartalma
miatt meg a daganatos betegsegek ellen is vedelmet nyujt. Mind emellett a sargarepa
magas feherje- es asvanyi anyag tartalma elonyos a bôr, a haj es a körmök
szamara. Nagy mennyisegu karotint tartalmaz, amit a szervezet A-vitaminna
alakit at, ami elengedhetetlen a szem- es a nyalkahartya egeszsegehez. Na es
persze azt se felejtsuk el, hogy a sargarepatol jol lehet futyulni :P
Tehat, kezdeskent lereszeltem a
repat, valamint felkarikaztam egy kisebb hagymat. Kozben feltettem egy talkaba
egy keves kis kokusz zsirt. Amikor az felolvadt raontottem a hagymat es a
reszelt repat, majd folyamatosan kevergettem kis langon. Kozben hozzaadtam kb
egy evokanal cukrot, plusz egy csipetnyi sot, majd mikor mar megpuhult a repa
is, kb 5-10 perc elteltevel, akkor hozzaontottem a risotott. Egy masik edenyben
leontottem a leveskockat fel liter forrasban levo vizzel, amit folyamatosan
adagoltam a risottohoz.
Eloszor csak az egy harmadat, aztan 10 perc mulva johetett a kovetkezo harmad, majd a kovetkezo 10 percre a maradek haramad. Kb fel ora alatt puhara is fo a risotto.
Ezutan hozzaadtam egy evokanal vegan
kremsajtot, egy marek spenotot, plusz egy marek reszelt vegan sajtot. Ezektol a
“sajtoktol” nagyon finom es kremes a risotto, tehat nem erdemes kihagyni.
Eloszor csak az egy harmadat, aztan 10 perc mulva johetett a kovetkezo harmad, majd a kovetkezo 10 percre a maradek haramad. Kb fel ora alatt puhara is fo a risotto.
Miutan jol osszekevertem mindent mindennel, betettem a kesz risottot a sutobe,
kb 20-30 percre. Mig sult az ebed, addig keszitettem egy kis salatat is
koretnek.
Nehez volt eltalalni a megfelelo
mennyiseget a risottobol, igy a vegere kb masfel adagnyi ebed keszult el, amit
azt hittem, hogy majd ketszerre fogyasztok el…
Hittem ezt addig, amig meg nem
kostoltom… Ohhhh…. Olyan kremes, olyan edes, olyan nagyszeru… Hm… nem birtam
meghagyni a maradekot, meg melegen megettem azt is…
De hat probaljatok ki ti
is, nem hiszem hogy barki ellen tud allni majd ennek a finomsagnak!!! :)
Jo etvagyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése