Mult hetvegen
vendegeim voltak, akiknek ugy terveztem, hogy gesztenye puret keszitek majd.
Csak aztan kicsit tovabb kepzeltem a dolgokat. Elmentem bevasarolni, kozben
jottek az otletek, es ott tartottam, hogy valoszinu ebbol valami gesztenyes
torta lesz. Na de torta formam sincsen! Sebaj! Csak ugy erzesbol nekialltam
kesziteni valami gesztenyes sutit, recept nelkul, amibol vegul sajttorta lett.
Nem is ertem, hogy sikerulhetett ilyen jol. Tutira elozo eletemben shef voltam,
es onnan jonnek vissza az emlekek. Mert van hogy csak nekiallok fozni, alkotni,
mindenfele eltervezes nelkul, recept nelkul, es megis valami fincsi dolog sul
ki belole!! J
Igy volt ez ezzel a gesztenyes sajttortaval is.
Hozzavalok:
Gesztenye
Lotus keksz
Vegan vaj
Mogyoro tej
Vegan fozotejszin
Vegan sajtkrem
Datolya szirup
Vegan zselatin
Vegan mogyorokrem
Vegan fehercsoki bogyo
Fahej
Volt ilyen vakumos
gesztenyem.
Fogalmam nem volt, hogy hogyan kezdjek hozza.
Azt hittem, hogy fel
kell rakni kicsit megfozni, ezert ontottem fel keves mogyorotejjel.
Aztan persze par perc
utan eszrevettem, hogy ez a gesztenye mar amugy is megvan fove.
Mindegy, amig fott
meg jobban a gesztenye, addig elkeszitettem a kekszes alapot. Ez a Lotus keksz
nagyon finom, gondoltam nem sima haztartasi kekszet hasznalok, hanem kicsit
dobjuk fel mar az alapot is. Zacskoba tettem a kekszet es sodrofaval atmentem
rajta parszor, mig jo darabos lett.
Tettem fel kb 2
evokanalnyi szojavajat megpuhulni a tuzon.
Hozzaboritottam a daralt
kekszet. Par percig kevergettem egyutt oket.
Majd atontottem ebbe a
kenyerformaba.
Kanallal lapossa
nyomkodtam.
Majd visszatertem a
gesztenyehez. Itt meg amugy nem tudtam, hogy ebbol sajttorta lesz J
A gesztenyerol amugy
erdemes tudni, hogy nagyon magas az E-, B1-, B2- es B6-vitamin tartalma, gazdag
natriumban, kaliumban, kalciumban es foszforban. Elosegiti a jo belmukodest,
igy jol johet fogyokurak soran. Persze ne sajttorta formajaban fogyasszatok
akkor J
Ontottem kb 1 dl zab
fozotejszint a gesztenyehez.
Hozzaadtam kb 2-3
evokanal vegan sajtkremet.
Datolya nektarral
edesitettem.
Ezutan botmixerrel
kremesse turmixoltam az eddigieket.
Mivel maradt meg kb
egy mareknyi daralt keksz, azt is hozzaontottem.
Vettem vega
zselatint. Vega, igen, mert az eredeti zselatint allatok kotoszovetebol vonjak
ki! Brrr…. Gusztustalan! Szoval ontottem hozza egy keves vega zselatint, majd par percet még
kevergettem, mig ugy gondoltam, hogy most mar okes lesz.
Megkostoltam… hmm… hat
nem nagyon izlett… L
De nyugi, gondoltam varjuk ki a veget!
Raontottem a kekszes
alapra. Majd miutan lehult betettem a hutobe par orara.
A par ora elteltevel
a tetejet megkentem vegan mogyorokremmel, plusz pakoltam ra vegan fehercsoki
cseppeket. Majd ment vissza a hutobe az ejszakara.
Reggel ugy rohantam
le a konyhaba, mint ahogy a gyerekek karacsony reggelen futnak a fahoz
lecsekkolni, hogy mit hozott a Jezuska.
Vagtam egy szeletet.
Nagyon szep volt. Jol osszeallt, nagyon jo volt az allaga.
Jott a para resze,
hogy vajon izre milyen.
Hm, hat hogy is
ontsem szavakba, amit ereztem! Annyira finom volt, hogy kb sirni tudnek, ahogy
nezem most a kepeket!!!
Annyira buszke voltam
magamra, hogy ilyet is tudok csinalni!!!
Innentol mar nincs
megallas J
Es a vendegeimnek is
nagyon izlett.
Vegan tejszinhabbal
tálaltam.
Mar gondolkodok, hogy
legkozelebb milyen toltelekkel keszitsem el.
Bar addig meg
beszerzek egy torta format mindenkeppen!
Erdemes kiprobalni,
ha en meg tudtam csinalni, akkor barki kepes ra!!! J
Szep napot mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése