Vega lasagne! Annyi
fele van, hogy az csak na! Ezert is gondolkodtam napokig az en sajat
receptemen, hogy ez legyen majd a valaha keszult legfinomabb vegan lasagne!! :)
Hozzavalok:
Teljeskiorlesu lasagne teszta
Paradicsom
BBQ szosz
Soreleszto pehely
Padlizsan
Lilahagyma
Spenot
Vegan sajt
Kokusz zsir
Fuszerek
Teljeskiorlesu lasagne teszta
Paradicsom
BBQ szosz
Soreleszto pehely
Padlizsan
Lilahagyma
Spenot
Vegan sajt
Kokusz zsir
Fuszerek
Kezdeskent par szelet padlizsant kis kockakra vagtam.
Hoppa, a hatterben
elgurult a gyogyszerem :) Igen, a paradicsomra gondoltam. Ugyanis a paradicsomot
nem veletlenul tartjak az egyik legegeszsegesebb etelnek! Ved a fertozesek
ellen, valamint csillapitja a tuneteit. Hozzajarul az egeszseges bôrhöz,
csokkenti a faradekonysagot, javitja a hangulatot, elosegiti az alvast,
fiatalitja a sejteket es erositi a szivet. A paradicsom fogyasztasa elosegiti a
szervezet fejlodeset es az izmok erosodeset. A paradicsomban sok az A vitamin,
s tobbek kozott ennek is koszonheto, hogy serkentoleg hat az immunrendszer
mukodesere. Alacsony kaloriatartalma miatt pedig egy elengedhetetlen fogyokuras
megoldas.
A felkockazott
paradicsomot keves kokusz zsiron puhara foztem, majd pepesse nyomkodtam.
Hozzakevertem keves soreleszto pelyhet es BBQ szoszt, valamint izesitettem
soval, borssal es olasz fuszerkeverekkel.
A zoldsegeket
osszekevertem a sajat speckos paradicsom szoszommal.
Plusz egy keves vegan
reszelt sajttal.
A lasagne lapok nem
igenyelnek elofozest, igy kicsit szkeptikuskent fujtam mindegyik lapra egy
keves olive olajat. Nem tudom miert :)
Aztan ratoltottem a
masszamat, meg egy lap, meg egy reteg massza, bla bla, osszesen 4 lapot
hasznaltam.
A felso lapra kentem egy vekony reteg vegan sajtkremet. Ezt sem
tudom, hogy miert :)
Lefedtem folpakkal,
majd beraktam az elomelegitett sutobe, 170-180 fokon, kb 20-30 percre.
Ez ido alatt
elkeszitettem a vegan sajtszoszomat, amihez a receptet itt megtalaljatok.
Ezt raontottem a
lasagne-ra, es visszaraktam a sutobe egy kovetkezo 10-15 percre.
Salataval talaltam.
Elonyos kepet elegge nehez volt rola kesziteni, ami visszaadna, hogy milyen
guszta es finom volt!!!
En csak azert tettem
ala a sutolapot, hogy ne kelljen sokat bajlodni majd a beleragadt kajaval. Aki
nem lusta sikasikalni, az kihagyhatja ezt :)
Itt van azert meg egy kep, hatha atjon valami megis :)
Jo etvagyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése