Vannak receptek, amiken napokon keresztul gondolkodok, hogy
mit hogyan mikepp mivel rakjak ossze. Na, ez nem az a recept. Egyszeruen csak
kimentem a konyhaba, es el kezdtem csinalni. Ugy alltam neki, mintha mar evek
ota ezt csinalnam. Es persze hamar el is keszult.
Hozzavalok:
Koles
Edesburgonya
Soreleszto pehely
Kokuszliszt
Kokuszzsir
Fuszerek
Kezdeskent felkockaztam az edesburgonyat, plusz feltettem
fozni a kolest.
Miutan a burgonya puharra fott pepesse nyomkodtam egy
villaval.
Ezutan osszekevertem a burgonyapuret a kolessel,
sorelesztopehellyel, es a fuszerekkel. En sot, borst es vegyes fuszermixet
hasznaltam, de ez ra van bizva mindenki izlesere.
Ehhez a masszahoz adtam meg egy evokanal kokuszlisztet,
amitol nagyon finom aromaja lesz a fasirtoknak.
Nem reg kezdtem el amugy hasznalni a kokuszlisztet, ami
friss kokuszdio husabol keszul, amit kiszaritanak, zsirtalanitanak, majd finom
porra orolnek. Mivel a kokusz rostokban es proteinben is gazdag, jelentos
sikerrel allitja be a vercukorszintet, mivel mindketto lassitja a cukor
felszivodasat az erekbol. Koleszterincsokkento hatasa is van, tehat sziv es
errendszeri megbetegedesek eseten ajanlott.
Az osszedolgozott alapanyogokbol vegul kis fasirtokat formaztam
es keves kokuszzsiron kisutottem.
En brokkolit foztem ki hozza, amire vegan sajtot reszeltem.
De meg vega hamburgerben is nagyon jo lehet.
Mivel elegge sokat csinaltam, a maradek masszabol formazott
fasirtokat eltettem fagyasztoba, tehat legkozelebb nem kell mar majd vele
bajlodni. Par etkezesre meg eleg lesz.
A liszt ize amugy nem erzodik a fasirtban, de ahogy emeltem a szamhoz, mindig ereztem az illatat, es az annyira tetszett :)
Jo etvagyat ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése