Mostanaban nagyon
rakaptam a guacamole szoszra, azaz az avokado szoszra. Azt ennem mindenhez.
Korabban keszitettem mar avokado szendvicskremet, aminek a receptjet itt talaljatok meg.
Ez most egyszerubb,
ugyanis a guacamole nem szendvics krem, hanem martogatni valo szosz. En
edesburgonyahoz keszitem el ebben a bejegyzesben.
Hozzavalok:
- Edesburgonya
- Violife vegan sajt
- Avocado
- Hagyma
- Paradicsom
- Fuszerek: so, bors, pirospaprika, fokhagymapor, snidling
- Edesburgonya
- Violife vegan sajt
- Avocado
- Hagyma
- Paradicsom
- Fuszerek: so, bors, pirospaprika, fokhagymapor, snidling
Az edesburgonyat jol
megmostam, majd kb egy cm vastag karikakra vagtam fel, kisebb-nagyobb sikerrel :)
A sutotalcara
sutopapirt tettem, rahelyeztem a karikakat, lefujtam kokuszolajjal, majd
betettem az elomelegitett sutobe. Kis fokon susd, kb 160-170 korul, hogy a
krumpli eges nelkul megpuhuljon.
Kb 10 perc mulva kivettem, megforditottam az
ermeket, es lefujtam a masik oldalat is kokuszolajjal.
Egy kovetkezo 10 perc
utan megint kivettem a talcat es el kezdtem befuszerezni a krumplit (so, bors,
pirosparika, fokhagymapor), csak az egyik oldalat. Es termeszetesen egy kis ido
elteltevel a masik oldalat :)
Ha szaraznak latod a krumpli ermeket nyugodtan fujj
meg egy kis olajat ra.
Mig a burgonyaermek
sultek a sutoben, addig elkeszitettem a guacamole szoszt.
Az avokado husat
felkockaztam, villaval pepesse nyomkodtam, hozzaadtam egy keves aprora vagott
hagymat es paradicsomot, valamint a fuszereket. Jol osszedolgoztam, majd
betettem a hutobe hûlni.
Ha a krumpli karikak
mar elegge puhak, nyugodtan kapcsold a sutot kicsit feljebb, hogy jol
megpiruljon a burgonya. Vagy azert, mert mar ehes vagy es enned! :)
Termeszetesen most is
vegan sajtot hasznaltam.
Kb egy eve hagytam abba a tejtermekek fogyasztasat is.
Persze ilyenkor az emberek megrokonyodnek, hogy de Uristen, akkor honnan jut
kalciumhoz a szervezeted? :D Bocsanat, de ezen csak kacagni tudok! Az allati
eredetu tejjel az a baj, hogy nem tud megfeleloen hasznosulni az emberi
szervezetben, ami nem is csoda, hiszen nem nekunk szantak, hanem a borjunak!!!
De sajnos a borju nem sokat kap anyukaja tejebol, ugyanis mar par napos koraban
elvalasztjak az anyukajatol, akinek ipari mennyisegben kell termelnie a
hormonkezelt tejet, azert, hogy egy masik faj, az ember fogyaszthassa. Persze a
borjunak sem kell sokaig anyatej nelkul lennie… Hiszen ot parnapos koraban
viszik is mar a vagohidra, hogy aztan borzalmas korulmenyek kozott megoljek,
hogy vegul par nap mulva a tanyerodon talalkozhass vele… egy ujszulott babaval… :(
Annyi mas finom es
egeszseges novenyi eredetu tej van, mint peldaul kokusz tej, mandula tej,
zabtej, stb, amik szinten tartalmaznak kalciumot, D- es B-vitamint. Igen,
tudom, hogy otthon ez nagyon draga, de ez egy befektetes az egeszsegedbe, hogy
kesobb penzt sporolj meg a gyogyszereken!
Na de terjunk vissza
a recepthez. A megpuhult, megpirult, befuszerezett burgonya ermekre reszelt
sajtot szortam, majd visszatettem a sutobe egy kovetkezo 5-10 percre.
Ezutan nem maradt
mas, mint rakanalazni a guacamole szoszt, es ezzel egy ujabb egyszeru vegan
snack is elkeszult.
Olyan szep es finom
egyutt az edesburgonya meg az avocado :)
Remelem
kiprobaljatok!
Kellemes hetveget!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése