Vannak azok a
recepteim, amiknel beugrik egy alap otlet, majd napokig gondolkodok es
inspiralodok, mire megszuletik a vegeredmeny. Valamint vannak azok a recepteim,
amik ugy keszulnek, hogy kimegyek a konyhaba, neki allok valaminek, es a vegen
egy ujabb cikk lesz belole a blogomra. No, ez a recept is igy keszult :)
Hozzavalok:
Burgonya
Edesburgonya
Lila hagyma
Kokusz vaj
Mustar
Soreleszto pehely
Vegan sajt
Fuszerek
Burgonya
Edesburgonya
Lila hagyma
Kokusz vaj
Mustar
Soreleszto pehely
Vegan sajt
Fuszerek
Eloszor is a
krumplikat meghamoztam. Majd aranylag vekony karikakra, szeletekre vagtam.
Egy hoallo edenyt befujtam oliva olajjal, amibe random belehelyeztem a krumpli szeleteket es megszortam Himalaya soval.
A normal burgonyarol
amugy megoszlanak a velemenyek, hol dicserik, hol nem, hol azt halljuk, hogy
nem dietas, maskor meg azt, hogy siman beiktathato a fogyokuras etrendbe. De
ami biztos, hogy A-, B-, valamint C-vitamint is tartalmaz, ezenkivul gazdag
kaliumban, ami jo hatassal van a szivmukodesre. Viszont a burgonya magas
kemenyito tartalma miatt hetente 1-2 alkalomnal gyakrabban nem ajanlott,
kulonosen tulsuly eseten. Az olajban sult valtozatokat lehetoleg keruljetek es
nem tul jo otlet magas feherje tartalmu etelekkel, mint peldaul hussal keverni
egy etkezesen belul.
Tehat, a talba
belepakolt krumplit betettem a sutobe, kozepes hofokon sutni. Ez ido alatt
felkockaztam egy keves lila hagymat.
Valamint keszitettem hozza egy szoszt,
amivel majd a felig megsult krumplit kenjuk meg. Ehhez hasznaltam kokusz vajat,
amit osszekevertem mustarral, fokhagymaval, vegyes fuszerekkel, snidlinggel
valamint soval es borssal. Betettem ezt a masszat kb 5-10 masodpercre a
mikroba, hogy folyekonnya tudjam keverni.
Kb 15-20 perc utan
kivettem a krumplit a sutobol es megkentem a fuszeres-mustaros szosszal.
Majd
vissza sutobe egy kovetkezo 20-25 percre.
Megint ki sutobol,
rapakoltam a felkockazott lilahagymat, majd vissza egy kovetkezo 15-20 percre :)
Miutan kivettem,
meghintettem egy kis soreleszto pehellyel, plusz reszelt vegan sajttal.
Ezutan
mar csak 5-10 perc eleg a sutoben, es keszen is van.
Sutottem hozza
hajdinas fasirtot (amihez otthoni bio boltban vettem az alapot), plusz zold
babot.
Ennyi az egesz :)
Figyeljunk arra, hogy
a krumpliknak kell legalabb 70-80 perc osszesen, hogy puhara es ropogosra
suljon.
De a sutesi ido
nagyban fugg a szeletek vastagsagatol is.
Bar en azt ajanlom,
hogy inkabb csekkolgassuk idonkent a biztonsag kedveert, nehogy megegjnek.
Nagyon finom volt,
bar ha legkozelebb keszitem, akkor kicsit tobbet keverek ki a szoszbol, amivel
megkentem, hogy jobban eroteljesebb legyen az ize.
Egy probat meger :)
Jo etvagyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése