Ezt a receptet egy pillanat alatt talaltam ki. Persze elkeszitese
kozben is rogtonoztem, es a vegeredmennyel nagyon meg voltam elegedve.
Hozzavalok:
Edesburgonya
Spenot
Lila hagyma
Soreleszto pehely
Vegan sajt
Vegan sajtkrem
Kokusz zsir
Fuszerek
Kezdeskent jol megmostam az edesburgonya hejat, majd
betettem elomelegitett sutobe, nem tul magas hofokon, 160-170 fokon sutottem
egyben a krumplit kb 40-50 percig. Kozben neha guritottam rajta egyet :)
Ekozben
neki alltam kesziteni a tolteleket a tobbi vega hozzavalobol.
Es hogy miert is
jo veganak lenni?! A vega taplalkozasuak koleszterinszintje alacsonyabb, mint a
husevoke. Korukben ritkabban fordulnak elo sziv- es errendszeri betegsegek,
magas vernyomas, daganatos betegsegek, elhizas, cukorbetegseg, emesztorendszeri
betegsegek, mozgasszervi bantalmak, allergias megbetegedesek es mentalis
zavarok. Pfuu, ezt jo tudni :)
Tehat a lila hagymat felszeleteltem, majd kis kokusz zsiron
megfonnyasztottam a spenottal egyutt.
Miutan a krumpli puhara sult,
kettevagtam, a belsejet atkanalaztam a teflonba.
Adtam hozza egy keves
sajtkremet, a soreleszto pelyhet, plusz fuszereket es pure allaguva dolgoztam
ossze.
Nagyon tetszik ez a szin konbinacio, olyan szep es elenk :)
Aztan ezt a masszat visszatoltottem a krumpli hejaba.
Reszeltem sajtot a tetejere, majd visszaraktam a sutobe kovetkezo 10-20 percre.
Mig a krumpli a sutoben volt, keszitettem hozza salatat
koretnek.
Itt meg tombolt az indian nyar. Jajj de szep is volt :)
Szoval ennyi a recept, persze lehet varialni a hozzavalokat,
ez mindenkinek a fantaziajara van bizva.
Jo etvagyat! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése