Nem hiszem, hogy valaha ismertem olyan embert,
aki nem szereti a pizzat. De ha netan te meg is talalkoztal volna valakivel, aki azt allitja,
hogy ki nem allhatja, akkor az en tanacsom az, hogy ne bizz benne! J En mindig mondom a
barataimnak, hogy en el tudnek elni nachoson, sultkrumplin, vega burgeren, meg
persze pizzan. De legtobbszor persze probalok ellenallni a kisertesnek. Viszont
ezzel a pizza teszta recepttel, akar mindennap “bunbe” eshetunk, ugyanis nem
lisztbol keszul, hanem karfiolbol.
Bizony! A most kovetkezo receptben a pizza tesztajat fogom
karfiolbol csinalni. Ami alltal egy sokkalta lightosabb, sokkalta egeszsegesebb
fogast kapunk. Hat akkor alljunk neki.
Hozzavalok a tesztahoz:
- karfiol
- olivaolaj
- reszelt mozzarella sajt
- tojas
- pizzaszosz
- fuszerek: so, bors, oregano, olasz fuszerkeverek
- karfiol
- olivaolaj
- reszelt mozzarella sajt
- tojas
- pizzaszosz
- fuszerek: so, bors, oregano, olasz fuszerkeverek
En egy kisfej bio karfiolt vettem, aminek a ket harmadat hasznaltam
el egy adag pizzahoz, ami kb 12-15cm atmeroju lett. A karfiol amugy a
kaposztafelekkel all rokonsagban, es kozuluk a karfiol rendelkezik a legnagyobb
C-vitamin tartalommal. B-vitaminban is gazdag, igy az immunrendszerunkre is
hatassal van. Szinten sokfele asvanyi anyagot tartalmaz, mint peldaul kaliumot,
magneziumot es kalciumot. Ezek nelkulozhetetlenek a vernyomas csokkentesehez,
illetve a csontok egeszsegehez. A szakertok szerint ajanlott hetente akar 3-4
alkalommal is fogyasztani.
Eloszor is levagtam a karfiol viragait, majd feltettem foni
par percig. Kb 10 perc utan leszurtem rola a vizet, majd beletettem a turmix
gepbe es pepesse dolgoztam. Ezutan varj legalabb fel orat, mire a pure lehul.
Mivel minden zoldseg sok vizet tartalmaz, igy a karfiol is, amire nekunk nincs
szuksegunk a pizzahoz, kulonben nem fog egybeallni, ezert ki kell belole preselni
a felesleges vizet. En ketto vastag szalvetara tettem ra a karfiol puret es kis
zsakocskat formaltam belole, ahogy a kepen is lathatod.
Na tehat: ne igy csinald! Nekem a szalveta elszakadt.
Igazandibol egy vekony tiszta konyaruha valo erre a feladatra, de mivel az en
konyharuhaim nagyon vastag anyaguak, igy ki sem probaltam. Ezutan a pepet osszekevertem
a hozzavalokkal: kb egy maroknyi sajt, tojas (en tojas helyettesitot
hasznaltam) egy keves olivaolaj, plusz a fuszerek. En veletlenul total nyakon
ontottem az olasz fuszerkeverekkel, azert lett ilyen szine. De hat mondtam mar,
hogy kezdo vagyok, igaz?
Miutan mindent osszegyurtunk, sutopapirra tettem a masszat es pizza alakura
formaltam. A szelet kicsit meghagytam vastagabbnak. Sutobe raktam, kb 20-30
perc alatt aranybarnara sult 180-200 fokon, de ez lehet eltero sutotol fuggoen.
Miutan kivettem a sutobol ratettem a pizzaszoszt, valamint feltetnek paradicsomot,
spenotot, hagymat es mozzarella sajtot hasznaltam.
Visszaraktam a sutobe
tovabbi 10-15 percre es mar keszen is volt. Az en tesztam alja kicsit puha
maradt, de valoszinuleg ez azert volt, mert nem tudtam kipreselni belole a
vizet. Salataval talaltam. Es ami ezutan jott… fuuuuu…. Nem birtam abbahagyni.
Tenyleg azt hittem, hogy pizzat eszek.
Szamitasaim szerint maximum 700 kaloriat
tartalmaz, amibol persze kb 400-450 a sajt :) 5 oraja ettem meg az ebedemet, ket orara ra lenyomtam 70-80 percet
az edzoteremben, de meg mindig nem vagyok ehes. Tenyleg nagyon jol eltelit.
Szoval ezt ki kell probalni. Ha en meg tudtam csinalni (kisebb-nagyobb
hibakkal), akkor a profiknak valoszinu meg jobban sikerulni fog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése